Србија

ТРАГЕДИЈА КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ! Стевановић пронађен мртав!

Аћим Стевановић (91), столар у пензији, који је правио и ковчеге, претучен насмрт у својој кући, а пронашао га пријатељ

Аћим Стевановић (91), столар у пензији из Ваљева, брутално је убијен у понедељак око 11.30 сати у ходнику своје куће у Улици владике Николаја. Стевановић је претучен насмрт тупим предметом, а непознати нападач му је ударцима смрскао лице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нађен у ходнику

– Аћим је нађен на поду у ходнику. Имао је видљиве повреде по глави и био је сав модар. Утврђено је да му је од батина сломљена подлактица, као и јагодична кост, а констатовано је и више повреда од удараца по телу – каже извор из истраге и додаје да је мртвог старца пронашао пријатељ неколико сати после злочина.

Живео је сам, а тај пријатељ га је повремено обилазио. Прво се мислило да је старцу позлило, да је пао и ударио главом о зид, међутим, обдукцијом је утврђено да је убијен – каже саговорник.

Мотив суровог злочина још се утврђује, а засад се искључује користољубље. – Улазна врата била су отворена, а убица није претурао по кући, нити је из ње однео новац, а мања свота нађена је унутра. Сумња се да је дека познавао убицу и да му је вероватно сам отворио врата – каже извор.

Комшије убијеног кажу да је он живео сам, јер му је супруга одавно преминула, а деце нису имали. – Често је ангажовао жене да му помогну у кућним пословима, да му нешто скувају и почисте. Међутим, ниједна се није дуго задржавала. Да ли је проблем био у њима или у Аћиму, не знам – каже комшиница.

Купци одустали

Она додаје да је Аћим имао столарску радионицу, која се налазила у дворишту, и да је до последњег дана радио. – Правио је и мртвачке сандуке, а један му је стајао испред куће. Знам да је дао оглас јер је хтео да прода кућу. Било му је тешко да је сам одржава. Пре око месец дана долазио је један брачни пар да погледа кућу и окућницу, али су одустали од куповине кад су видели тај ковчег. Ваљда им је то било морбидно – прича комшиница и додаје: – Да л‘ је он тај сандук спремио за себе или га је некоме направио, није ми познато.

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ