Србија

ВУЧИЋ ПОСЛАО МИНИСТРА У САМОИЗОЛАЦИЈУ ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА: Спада у троструко ризичну групу

Дане у самоизолацији проводи читајући књиге и гледајући телевизију.

Горан Кнежевић, министар привреде у Влади Србије, који је имао лимфом централног нервног система, као високоризична група у време епидемије корона вируса налази се у самоизолацији, у коју га је, како каже, послао председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кнежевић каже да је већ четири дана у самоизолацији у стану у Зрењанину и да се строго придржава савета лекара.

– Као троструко ризичну групу председник ме је послао у самоизолацију. У сталној сам директној вези са сарадницима и другим министрима. Прирџавам се строго упутстава лекара – од ступања у контакте до мера хигијене. Мој савет свима је да буду дисциплиновани и максимално солидарни, нарочито према старима и болеснима. Заједно ћемо и ову пошаст прегурати – каже Кнежевић.

Фото: Јутјуб

Дане у самоизолацији проводи читајући књиге и гледајући телевизију.

– Углавном читам књиге и гледам ТВ. Тренутно читам „Корене“ Добрице Ћосића – додаје министар, а на питање да ли га је страх да би могао да се зарази, он каже да је прегурао страхове у животу, али се брине за најближе и све остале.

Подсетимо, Кнежевићу је дијагностикован лимфом централног нервног система и 28. јануара 2018. године почео је борбу за живот. То је укључивало хемиотерапије и зрачење целих осам месеци, али и да поново учи да хода.

Извор: Курир/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ