Србија

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ БРНАБИЋЕВЕ ПОВОДОМ КОРОНЕ: Новинар разбеснео премијерку, а онда је ОНА ИМАЛА ПИТАЊЕ ЗА ЊЕГА!

Фото: Јутјуб

Један од новинара на крају вечерашњем пресу премијерке Ане Брнабић и министра здравља Златибора Лончара гласно је негодовао што је предвиђено само једно новинарско питање, на шта је премијерка, нескривено изнервирана оштро реаговала питањем да ли је његова одговорност толика да му даје право да виче.

Пре тога новинарима је речено да времена има само за једно питање, јер премијерка и министар имају обавезе на даљем праћењу ситуације са короном и мерама које треба предузети. Новинар се, међутим, гласно обратио негодујући, а позвао се на јавност у чије име наступа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На то га је премијерка упитала да ли зна иједну другу државу у којој председник или премијер свако вече излазе у 18 часова пред грађане и одговарају на сва питања.

„Два сата свако вече седимо, слушамо безбројна питања, и једно вече кад имамо једног мртвог, ви сте у стању да вичете јер немате право на једно питање, а имаћете одмах сутра у 18 часова. Је л’ мислите да је то недостатак демократије? Да ли мислите да је ваша лична одговорност таква да одмах галамите?“, упитала је Брнабић.

Новинар је на то рекао да он гласно говори, јер „не уме тихо да прича“.

„Стварно? Е свака вама част“, рекла је на то Брнабић.

Ни она, ни председник Александар Вучић, рекла је, нису се нигде сакрили.

„Два сата сваки дан одговарамо и свако вече, као и наши стручњаци и доктори. Је л’ мислите да то није транспарентно? Је л’ једно вече не можемо да кажемо ‘Може само једно питање’? Је л’ то превише да тражимо?“, упитала је Брнабић и устала, а конференција је завршена.

Извор: Курир.рс/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ