Србија

ВУЧИЋ: Нећемо да доводимо докторе у ситуацију да бирају кога да укључе, а кога да искључе са респиратора!

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас царинско складиште Милшпеда где се налази велики број респиратора, оксигенатора, заштитних наочара, заштитни визири, антивирусне маске н95, хируршке маске и рукавице

Желим да видите габарите ове робе и да видите како је Србија спремна. Ми желимо на своју Србију спемимо на најбољи могући начин – рекао јепредседнк Вучић током обиласка складишта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да ће све опште болнице у Србији добити клиничке и обичне респираторе.

– Укупно имамо 156 респиратор а у Драгиши Мишовићу и то је болница са највише респиратора, потом КЦ Земун, па потом у градску болницу на Звездари да попунимо све капацитете. Много нам је је важно да Сајам, да Чаир буду пуни – каже Вучић.

Он је додао да је важно да се људи јављају на време када осете симптоме.

– До сада смо дали око 370 милиона евра за сву опрему, ми смо платили 1.000 респиратора и радујемо се кад нам слети 36. Ти респиратори значе живот – рекао је Вучић.

Како је навео оно што Србија може да уради као држава то се и ради због заштите свих грађана.

– Само Србија и Румунија су имали толики прилив својих грађана из иностранства. Нама остаје да се после свега днадмао да ћемо бити економски успешни. Јер ће се смањивати плате у Европи, а ми ћемо се надати да се то код нас неће дешавати – каже Вучић.

Вучић се захвалиио Милшпеду и свим безбедносним органима који брину о грађанима и чувнају свих заштитних средстава.

– Ми смо довезли у земљу преко 30 милона маски, а имамо још 50 милиона маски које треба да дођу у земљу. Заштитних рукавица имао око 12 милиона. Од тога смо преко 12 милона хируршких маски дали апотекама у продају – каже Вучић.

Он је рекао да се рукавице прво дају заштитним радницима, а потом апотекама.

– Прва бригада нам је примила најтежи ударац. Цео један гарнизон нам је и влеики број људи заражен. Надам се да ће се опоравити сви. А да га они нису примили и да нису организовали карантин у Моровићи и Палићу имали бисмо много тежу ситуацију. Много десетина људи је у питању, онда вам је јасно са чиме су се ти момци суочавали – каже Вучић.

Вучић је рекао да авион са највећом помоћи стиже у уторак.

– Ја сма задовољан што смо успели да наше продавнице буду најбоље снабдевене и да имамо добру покривеност заштитном опремом за све лекаре и највећи број наших људи и што нећемо доводити лекаре кога да искључе а ког а да искључе са апарата као што је случај у много развијенијим земљама – навео је Вучић.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ