Србија

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИЛА ГРАЂАНИМА! Вести су јако лоше

БЕОГРАД – Један радник „Инфраструктуре железница“ преминуо је у Нишу од последица корона вируса, каже потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Михајовић каже да је на десет највећих инфраструктурних градилишта у Србији тренутно ангажовано 2.500 радника и да је препорука Министарства да сва градилишта која могу да функционишу у време епидемије, поштујући све безбедносне мере, треба да раде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је у укључењу у јутарњи програм ТВ Прва подсетила да се, између осталог, ради на Моравском коридору, изградњи обилазнице око Београда, као и на изградњи брзе пруге од Београда до Будимпеште.

Како је саопштено из њеног кабинета, Михајловић је рекла да је на деоници будуће брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада, које је једно од најзахтевнијих градилишта у југоисточној Европи, пре неки дан пробијен тунел Чортановци.

“Активно је десет највећих инфраструктурних пројеката, нека функционишу са смањеним капацитетом и нажалост имамо и ситуацију да је један радник ‘Инфраструктуре железница’ преминуо у Нишу од последица корона вируса. Оно што је важно јесте да морамо да учинимо све да живот не стане, верујем да ћемо завршити са што мање жртава и проблема ако смо јединствени и солидарни“, рекла је она.

Михајловићева је додала и да у време епидемије која је погодила цео свет није проблем број радника на градилиштима, већ како доћи до опреме и материјала да би се радови изводили.

„Штете су велике, као у целом свету, али држава ради најбоље што може. Припремамо велики план опоравка, како приватног, тако и државног сектора. Важно је да наставимо да се боримо и да се вратимо на ону зелену грану привреде на којој смо били пре ове епидемије“, закључила је Михајловић.

Поштујмо препоруке струке и државе

Потпредседница Владе Србије позвала је данас грађане да поштују препоруке струке и надлежних органа, јер је то, истиче, начин да се сачувају животи грађана у време вируса корона.

Михајловић је рекла да је важно да будемо солидарни и јединствени и да водимо рачуна једни о другима и захвалила је свим грађанима и грађанкама који се придржавају мера.

„Само ако смо уједињени, јединствени и солидарни можемо из ове тешке ситуације изаћи безболније. Не смемо да посустанемо и то је моја порука и мојим пријатељима, али и радницима на градилиштима, возачима камиона и свим грађанима и грађанкама Србије“, изјавила је потпредседница Владе.

Михајловић је додала да држава ради свој посао на најбољи могући начин и да је важно да слушамо препоруке и останемо код својих кућа како би се све ово што пре завршило.

„Дубоко верујем да од нас самих зависи. И зато останимо код куће, бринимо једни о другима и сачувајмо животе“, поручила је Михајловић.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ