Регион Србија

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ! Срби у Хрватску могу једино овако! ПОТПУНО НЕОЧЕКИВАНО!

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић је прокоментарисао ситуацију са корона вирусом у региону. Хрватски министар унутрашњих Давор Божиновић послова је навео да Кризни штаб цивилне заштите редовно прати ситуацију са корона вирусом и земљама окружења.

Божиновић је рекао да ће тај штаб донети мере заштите у складу са ситуацијом, а да ће њима покушати да заштите здравље људи, али и да оставе економију отвореном

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да према Босни и Херцеговини и Србији нема потпуне либерализације.

– Ми се нисмо потпуно отворили, осим за неких 10 земаља ЕУ. И држављани БиХ и Србије морају да имају посебан разлог за путовање у Хрватску – рекао је Божиновић.

Он је рекао да ће се тек одлучивати о томе да ли ће бити додатних рестрикција према тим земљама.

– Још увек не мислимо да је ситуација таква да би изискивала једну такву меру – појаснио је Божиновић.

Он је рекао да је препорука да се, осим ако не постоји нека нужна потреба, не путује у земље где је лошија епидемиолошка слика.

– Мислим да је најважније што можемо да постигнемо кроз јавну едукацију, то је да уверимо људе да ако не постоји нужан разлог, да се суздрже од путовања – истиче хрватски министар полиције.

Премијер Андреј Пленковић је крајем маја потврдио да Хрватска потпуно отвара границе за туристе из десет европских земаља, међутим „прескочила“ је земље региона. Тако је граница за држављане Србије остала затворена за слободно кретање.

Одлука којом је Хрватска укинула забрану преласка границе за десет земаља, међу којима се није нашла Србија, није мотивисана билатералним односом према Србији, нагласила је раније Амбасада Хрватске у Београду.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ