Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Ситуација је алармантна! Србији прети потоп: Ево шта су најавили метеоролози

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на обилне падавине.

– Данас изнад већег дела Србије, као и у појединим деловима Београда велика количина падавина, 40 мм и више за 24 часа, а у западној Србији и више од 60 мм за 24 часа. Сутра у уторак обилне падавине очекују се у централним и јужним пределима такође 40 мм и више за 24 часа – наводи РХМЗ на сајту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас током преподнева у Србији облачно, у северним, западним и централним пределима са кишом умереног и јаког интензитета. На снази је у целој земљи метеоаларм и то у Западној Србији црвени, док је у остатку земље жути и наранџасти метеоаларм.

Црвени метеоаларм због обилних падавина подразумева очекивану количину падавина већу од 60 л/м² за 24 сата. Очекују се поплаве, проблеми у свим активностима пољопривредне производње, значајни проблеми у саобраћају и транспорту, ризик од одрона и клизишта. Постоји опасност по живот људи и животиња, штете на имовини.

На снази је хидролошко упозорење.

– На Тамишу код х.с. Јаша Томић водостаји ће бити у мањем порасту до 22. јуна, а затим у стагнацији и кретаће се изнад ванредне одбране, а код х.с. Сечањ у порасту до 22. јуна са превазилажењем ванредне одбране од поплава. На сливовима Колубаре и Јадра са притокама, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици, као и на горњем току Западне Мораве током 22. и 23. јуна водостаји ће бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа, а на Јасеници и Кубршници са достизањем упозоравајућих нивоа – упозорава РХМЗ.

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс/В.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ