Србија

ДА ЛИ ЋЕ ОВАКО ИЗГЛЕДАТИ НОВА ВЛАДА? Синиша Мали остаје, а ево шта ће бити са осталима

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић очекује да ће нова влада бити брзо формирана, али, оцењује, тек после скупштине СНС, за коју је рекао да је једнако важна као и управо одржани избори.

„СНС улази у нову фазу после осам година власти, па ће се ту видети ко ће остати од утицаја“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да очекује да ће Синиша Мали остати у Влади Србије, али би се, каже, изненадио да више од два до три садашња министра поново добију мандат.

Кад је реч о исходу избора, Вук Станковић каже да је са пројектованих 189 посланика, што је више од две трећине сазива, ово јединствена победа у историји српских избора.

Он је оценио да Александар Вучић и СНС већ 6-7 година показују изразиту предност у јавном мњењу и додао да је до хомогенизације и праћења оног што каже држава дошло и због кризних времена.

Станковић је рекао да је мањи цензус довео до 20 опозиционих листа од којих је неколико остало између два и три посто и додао да би те странке, да је цензус остао пет процената, можда ишле као коалиције.

„Опозиционе странке нису имале довољно капацитета да привуку довољно грађана својим наступом, нити лидера, нити озбиљне поруке, нити имају инфраструктуру да изнесу кампању“, оценио је он.

Додао је да су изгубили и они који су инвестирали у бојкот и да је та идеја практично неразрадива.

“ Не знате шта с њом да радите, немате инфраструктуру, ни подршку у народу, нити међународну подршку“, рекао је он.

Додао је и да су се странке које су изашле на изборе бар бориле за себе, док су се бојкоташке понашале „кукавички“ према политичком процесу.

„Резултати у Параћину и Шапцу су ехо онога што се догодило на републичком ниво јер су у Србији више од 25 година спојени републички и локални избори“, рекао је он.

Извор: Курир.рс/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ