loading...
Свет

РУСКИ ПРЕДСТАВНИК ОДБРУСИО СВИМА НА СЕДНИЦИ СБ УН: Србе сте осудили за све, а друге заташкали!

Заменик руског амбасадора у УН рекао је на седници СБ о раду Међународног резидуалног механизма у Хагу да је овај механизам као и Хашки суд пре њега ушао у историју као инструмент за обрачун. Како је додао, Механизам је наставио исти исполитизовани курс као и његов претходник, а пресуда против Ратка Младића је наставак те политизације.

Заменик руског амбасадора у УН Генадиј Кузмин је рекао да је рат на Балкану био трагедија за све стране, уништио је једну државу и показао колико је рањиво међународно право.

Упитао је и да ли ико позван на одговорност због бомбардовања цивила у СРЈ, убијања новинара и бомбардовање кинеске амбасаде, као и зашто је Хашки суд, а потом и Механизам, био слеп и глув и затварао очи на злочине које су починили косовски Албанци.

„Нису постали инструмент помирења, већ је уочљив дефицит праведности и напади на једну страну и ћутање о злочинима других“, рекао је Кузмин.

„Резидуални механизам је наследио негативне особине свог претходника – казао је руски представник, рекавши да пресуде нису фер, пошто је једна страна осуђена за све, а злочини других су заташкани“, додао је он.
Подсетимо, Хашки трибунал је потврдио пресуду Ратку Младићу на доживотни затвор.
Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић учествују у раду седнице Савета безбедности Уједињених нација. На дневном реду је представљање извештаја о раду Међународног резидуалног механизма за кривичне судове у Хагу.
Извор: sputniknews
Loading...
loading...