Србија

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Склоните се са улице, стижу непогоде

Фото: Pixabay.com

Велика киша, пљускови и град очекују се у наредна два сата у појединим деловима наше земље, најавио је данас Републички хидрометеоролошки завод Србије.

У наредна два сата на истоку (подручје Доњег Милановца, Жагубице, Бора, Бољевца, Гамзиградске Бање, Соко Бање, Књажевца ), на западу ( Мали Зворник, Крупањ), југозападу ( Златибор, Кокин Брод и Сјеница ) и на југоистоку (Алексинац, Ниш, Пирот, и Димитровград) понегде киша или локални пљускови са грмљавином – стоји у најави РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Бачкој, и на западу Срема понегде слаба киша.

Како јављају репортери са терена, поред пљускова у Поморавском округу кренуо је и град који непрекидно пада већ неко време.

Ђорђе Ђурић: До 14. јуна веома променљиво и нестабилно

Ђурић је најавио да ће у наредном периоду поново доћи до кише и пљускова, као и нешто нижих температура.

Ђурић је рекао да смо претходних пар дана уживали у сунчаном времену, али да се, нажалост, ситуација већ од данас мења.

– У већем делу Србије поново долази до нестабилности. Што значи да ће након сунчаног јутра доћи до јачег развоја облачности и да ће крај дана бити резервисан за локалне пљускове са грмљавином- рекао је Ђурић.

Како каже, овакво време задржаће се све до суботе.

Остаће релативно топло време, у складу са календаром и температуре ће бити мање-више око 27, 28 степени- рекао је Ђурић.

Додаје да ће осећај спарине бити доста изражен.

– У недељу нас очекује пролазно наоблачење у виду слабе кише, али ће мање освежење донети јак северозападни ветар- наглашава он.

Како каже, од понедељка коначно долази до сабилизације времена и додаје да ћемо уживати у пријатним температурама око 24, 25 степени, и затим, додаје, полако идемо ка летњим температурама.

– Лето нам и календарски стиже за десет дана- рекао је Ђурић.

Извор: Блиц/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ