Свет

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА, УЖАС НА АУТО-ПУТУ: У ланчаном судару погинуло 9 девојчица, преживела жена која је изгубила две ћерке!

Фото: Pixabay.com

Деветоро деце и један мушкарац погинули су у ланчаном судару у округу Батлер у Алабами.

Осморо деце, старости од 4-17, било је у возилу са Ранча за девојчице округа Талапуса, рекао је мртвозорник округа Батлер Вејн Гарлок. Овај ранч пружа дом занемареној или злостављаној деци школског узраста. У другом возилу били су 29-годишњи отац и његова деветомесечна ћерка, а они су такође преминули.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Несрећа се догодила у суботу поподне током тропске олује.

Лејси Вилис, продуценткиња ЦНН, рекла је да је време било лоше око сат времена пре несреће.

„Није падало као из кабла али је било доста воде на путу“, рекла је.

Лејси је била на задњем седишту са ћерком кад је осетила удар. Њихов ауто је ударио у ограду са стране, активирали су се ваздушни јастуци. Муж јој је рекао да одмах треба да напусте ауто са дететом. Лејси је зграбила ћеркицу и кренула да се удаљава кад је видела да нека возила почињу да горе.

„Боса сам била, ишла сам што је даље могуће. Само сам се молила“, испричала је.

Њен муж је помогао једној породици, родитељима са двоје деце, да се извуче из камиона који се преврнуо.

„Људи су говорили да неко позове помоћ, али нико није знао на ком се делу пута налазимо. Био је ту неки човек без мајице, он је викао, тражи је лекара“, навела је Лејси.

Она је са породицом била на месту несреће пет сати. Неки људи били су заглављени јер су им се возила запалила. Лејси је рекла да је захвална што је њена породица успела да побегне, али је указала да се “помало осећа кривом”.

„Животи тих породица су се заувек променили, надам се да ће некако наћи начин да буду добро. Ово је била трагедија за много људи. Ми смо имали много среће“, додала је.

Жена возач малог аутобуса са Ранча извучена је из возила у пламену, али спасиоци нису успели да извуку девојчице на време.

У другом возилу, један отац је проглашен мртвим на лицу места а беба је превезена у болницу, где је касније проглашена мртвом. Мртвозорник је навео да је беба била правилно смештена у седишту у ауту, али да је удар био превише јак.

Једина преживела из возила са Ранча била је директорка организације која је у то време возила аутобус. Она је изгубила двоје своје деце у судару и тренутно је у болници у тешком, али стабилном стању, наводи ЦНН.

Њу је вероватно спасио пролазник који ју је извукао из возила док је била у несвести.

Мајкл Смит, извршни директор организације Омладински ранчеви шерифа Алабаме обишао је место несреће и рекао да никад није видео ништа слично. Штета је била толика да није могао да препозна возило сопственог ранча.

„Директорка је радила при организацији. Посетио сам је данас у болници и она хода. Рекао сам јој да идем на ранч, а она ме је замолила да кажем девојчицама да их воли“, рекао је.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Курир.рс/CNN

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ