Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ: Срећа, па смо испуцали много, много ракета!

Председник Србије Александар Вучић посетио је Привремени полигон „Пештер“.

Ту је организована здружена тактичка вежба са бојевим гађањем Војске Србије „Муњевити удар 2021“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, одговарајући на питање новинара након овог догађаја, казао да је данас разговарао с министром Недимовићем о проблемима у пољопривреди.

„Срећа, па смо испуцали много, много ракета, иначе би штета била много већа. Никада нисмо имали толико противградних ракета“, казао је Вучић коментаришући град који је недавно погодио више места у Србији.

Никада се, казао је Вучић, није толико пуцало и никада толико воћа није спасено.

„Али штета постоји и гледаћемо да помогнемо. Да ли увек можете све да помогнете – не, али гледаћемо колико год можемо“, поручио је.

Како је додао, има ту и проблема са откупним ценама млека, јер нас конкуренција из иностранства „буквално убија“ ниским ценама.

„У Европској унији је лакше да више субвенционишу. Ми можемо да платимо седам динара по литру као држава да субвенционишемо, они могу да плате више и онда могу да дођу са нижом ценом. Али видећемо и то да решавамо и да помогнемо“, најавио је.

Војска све снажнија

Имамо, подсетио је, и оружје и оруђе из различитих делова света и зато нам војска постаје све снажнија.

„На том микро примеру можете да видите колико постајемо снажнији и у другим областима. Ако ми објасните да можемо да водимо другачију политику, а да то буде успешно за Србију и да будемо први по стопи раста у Европи, да будемо неко ко толико гради путева, пруга, болница, свега другог…“, казао је председник.

Изградња путева

На питање новинара о изградњи путева у околини манастира Куманица, Вучић је казао да ће и то покушати да реше.

„Данас смо били овде у Бучу, 4 километра, па плус 1,2 километра до Доње Буче, 2 и по плус 7 и по у Дежеви… А кад смо ми толике путеве радили?“, упитао је.

Нисмо никад, истакао је.

„Ту је 100 милиона евра за додатне путеве, јер људи само путеве хоће свуда, јер сад виде да се стварно граде, да то није причао као некад. И никада не можете да постигнете све то да изградите. Погледаћемо и стићи ће одговор за седам дана за Куманице“, закључио је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ