Идвајамо Свет

УЗБУНА У УКРАЈИНИ: Чеченски батаљони примећени код границе (ВИДЕО)

Украјина упозорава да су надомак руско-украјинске границе у Сумској области стигла четири батаљона Чечена!

Володимир Бицак, командант локалне територијалне одбране, наводи да се чеченски батаљони налазе на 150-200 километара од украјинско-руске границе и додаје да су Оружане снаге Украјине спремне за сваки сценарио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оружане снаге Украјине су на месту док су добровољачке формације обучене и спремно чекају – наводи Бицак за Кијев24.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Бицак наглашава да не очекује офанзиву без обзира на прелиминарне информације да су четири батаљона Чечена стигла на неких 150-200 километара од Сумске области.

– Знамо из претходне две године рата да се Чечени боре само телефонима, само се појаве или можда довезу до границе и сликају. Највише што очекујем су покушаји упада диверзантских група – рекао је Бицак.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски, подсетимо, известио је у недељу да Руси притискају читаву борбену линију покушавајући да пробију фронт.

Руске трупе покренуле су иначе прошле недеље масовне операције на фронту код Купјанска и већ су заузеле већи део Кисловке.

Начелник Савета резервиста копнене војске Иван Тимочко, међутим, наводи да Руси повећавају број војника у правцу Харкова покушавајући да створе привид другог фронта.

– Желе да избегну пун удар украјинских снага и покушавају да повећају линију фронта како би максимално искористили могућности док не стигне потребна количина муниције и система за електронско ратовање – рекао је Тимочко.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ