Регион

ХРВАТИ У НЕВЕРИЦИ! УЖИЧКО КОЛО НА ТРГУ БАНА ЈЕЛАЧИЋА: Усред Загреба се вијори српска застава (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

На тргу Бана Јелачића у Загребу данас су пажњу привукли момци и девојке одевени у српску народну ношњу, са заставом Србије у рукама који су играли Ужичко коло.

Како преноси хрватски портал, ради се о манифестацији „Међународна смотра фолклора“, која се у Загребу одржава од 23.6. до 1.8. 2021. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку који кружи друштвеним мрежама виде се чланови КУД-а из Србије у српској народној ношњи игра на централном делу трга, док грађани Загреба знатижељно гледају и снимају фолклораше.

Према програму на сајту манифестације, овај наступ на тргу Бана Јелачића није уврштен у редовни програм, а, поред тога, у делу где стоје гостујућа КУД друштва, пише да је ове године учешће у манифестацији узело Изворно удружење „Мика Шестак“ из Сврљига, али и даље није познато да ли су баш они Загрепчанима представили најпознатије српско коло.

У коментарима испод објаве на Твитеру, уследили су бројни коментари, од којих су се највише издвојила два: „Баш лепо. Могли бисмо и ми тако нешто на Тргу Републике…“ и „Храбро“.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ