Русија Свет

Стравично! Спољне силе хтеле да направе од Белорусије „другу Украјину“, па онда да крену на Русију! Ево шта се крије иза свега!

БЕЛОРУСКИ министар спољних послова Владимир Макеј изјавио је да су спољне силе желеле да од Белорусије направе „другу Украјину“ а затим да то искуство пренесу на Русију која се развија у моћну светску државу.

– Мислим да је циљ био, имам у виду циљ оних који су организовали одговарајуће акције у Белорусији, да се створи друга Украјина. Зато је било и јаче и жешће. И затим да се то искуство пренесе на Русију. Јер циљ данас није у првом реду Белорусија, циљ је Русија. Због тога што се Русија данас наочиглед свих претвара у моћну светску државу – рекао је Макеј у интервјуу за РТ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да ће Белорусија и Русија активно сарађивати на међународној сцени и билатерално како би се супротставиле покушајима спољног мешања.

– Намеравамо да активно сарађујемо са нашим руским пријатељима и на међународној сцени и у билатералном формату борећи се против таквих покушаја спољног мешања у наше унутрашње ствари, као и у оквиру међународних организација и наших интеграционих структура које постоје на постсовјетском простору – рекао је белоруски министар у интервјуу за РТ.

Он је додао да је Минск спреман да седне за преговарачки сто са западним партнерима, али да не чује ниједан „здрав глас“.

– Ми никада нисмо били и немамо намеру да будемо извор напетости. Увек смо говорили да смо заинтересовани за дијалог. И сада (у време заоштрених односа са Западом) смо спремни да седнемо за преговарачки сто са било којим нашим партнером који искаже такву жељу. Али, на жалост у том хору колективног Запада, хору европских гласова уперених против Белорусије, не чујемо ниједан здрав глас – рекао је Макеј.

Како је додао, Белорусија је увек искључиво реаговала на рестриктивне мере које су западни партнери уводили против ње.

Министар је рекао да Минск нема намеру да одустане од принципа вишевекторности у спољној политици, али потврђује планове за тесну свестрану сарадњу с Русијом.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ