Спорт

Тениски свет у шоку! ЂОКОВИЋ ОДГОВОРИО ФЕДЕРЕРУ ПОСЛЕ 12 ГОДИНА! Швајцарац је прозивао Новака, а сада га је Србин ућуткао за сва времена!

Ово су сви Новакови навијачи са нестрпљењем чекали да се деси.

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић недавно је освојио 20. гренд слем титулу, шесту на Вимблдону у богатој каријери. Тако се Ноле изједначио са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом по броју драгоцених титула.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ривалство почело након Аустралије

Ривалство Новака и Роџера започело је 2008. године када је Србин освојио свој први гренд слем трофеј на Аустралијан опену. Тада је и Швајцарцу било јасно да се појавио неко ко би могао да га угрози.

Тако је наредне године једва дочекао да нападне Ђоковића када је у четвртом колу морао да преда меч Ендију Родику услед повреде.

– Дешавало се и раније да (Ђоковић) преда. Он није момак који се никада раније није предао, то је разочаравајуц́е. Предао је и мени у Монаку прошле године. Ја сам то урадио само једном у каријери… – изузетно поносан и оштар био је тада Швајцарац.

Одговор који боли

Међутим, 12 година касније, ствари су се промениле. Новака дели један гренд слем од престизања Роџера, а одговор је био и више него бруталан.

– Одустајање никад није опција – загрмело је у Лондону из Ђоковићевих уста.

– Помињао сам то и раније много пута. Морам да им одам велико признање. Они су легенде. Легенде нашег спорта. Они су двојица најважнијих играча са којима сам се срео у каријери и разлог што сам данас то што јесам. Помогли су ми да схватим шта морам да радим да бих се унапредио физички, ментално, тактички, да бих стигао до Топ 10. Губио сам три-четири године од њих, нешто је онда кликнуло пред крај 2010. и у 2011. и у последњих 10 година је било невероватно путовање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ