Идвајамо Свет

УКРАЈИНСКИ ПИЛОТ ОТКРИО КАКО ЈЕ ПРОПАЛА КОНТРАОФАНЗИВА: Требали смо да пређемо Дњепар, али Руси су знали за „Дан Д“

На почетку украјинске контраофанзиве 6. јуна, Оружане снаге Украјине требале су да задају главни удар у Херсонској области, прелазећи Дњепар, али је војска Русије осујетила ове планове.

Ово је рекао украјински пилот који се представио као Степан, пише француски лист Фигаро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Шестог јуна требало је да пређемо Дњепар. Али Руси су знали за наше намере и морали су се на брзину променити планови. Руси су успели да повуку своје трупе са леве обале Херсонске области“ рекао је војник.

Према његовим речима, главни удар украјинских Оружаних снага требало је да се зада у Херсонској области како би се блокирао приступ Криму, али су акције Русије осујетиле ове планове, темпиране, како је Степан објаснио, да се поклопе са „Даном Д“ – датум искрцавања англо-америчких трупа у Нормандији 1944. године.

„Ово је требало да буде знак за војску Зеленског, која је оријентисана на савез са Западом“, овако је објаснио војник симболику пропалих планова кијевског режима.

Украјинске трупе већ пети месец воде контраофанзиву на правцу Јужнодоњецк, Артјомовск и Запорожје, убацујући у борбу бригаде обучене од стране НАТО и наоружане страном опремом.

Како је приметио Владимир Путин, од почетка контраофанзиве, украјинске оружане снаге су изгубиле више од 90 хиљада људи, више од 550 тенкова и скоро 1.900 различитих оклопних возила.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ