Идвајамо Свет

ДРАМА! Хути отели брод са ПОСАДОМ СА БАЛКАНА, Израел се хитно огласио

Хути су раније саопштили да ће напасти све бродове у Црвеном мору који су повезани са Израелом.

Јеменски Хути отели су теретни брод у јужном Црвеном мору док је пловио из Турске у Индију, а према првим информацијама на броду има и чланова посаде са Балкана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израел је данас демантовао да на броду има њихових држављана и навео да иза отмице стоји „ирански тероризам“. Кабинет премијера Бењамина Нетањахуа издао је саопштење у којем окривљује Иран за овај инцидент.

– Ово је још један акт иранског тероризма који изражава искорак у иранској агресији на грађане слободног света и ствара међународне импликације када је у питању безбедност глобалних бродских рута – додаје се у саопштењу.

Медији преносе да је у питању британски брод који користи једна јапанска компанија. Наводи се и да на броду има 25 чланова посаде међу којима су држављани Бугарске, Украјине, Филипина и Мексика.

Поједини медији на арапском језику су претходно објавили да на броду има више од 50 чланова посаде и да је брод путовао под заставом Бахама. Навели су и да је брод делимично у власништву израелског тајкуна Абрахама Унгара и да га је недавно изнајмила једна јапанска компанија.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ