Идвајамо Свет

ЗЕЛЕНСКИ ВИШЕ НЕМА ГДЕ: Немачка и САД спремају капитулацију

Америка и Немачка намеравају да приморају Украјину да почне преговоре са Русијом, пише немачки лист „Билд”.

Како се наводи, „немачко-амерички план састоји се у томе да се Кијеву испоручује такво наоружање и у таквим количинама да омогући украјинској војсци да брани садашњи фронт, али да не може да поврати територије”, односно да може само да се брани, али не и да напада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Украјински председник Владимир Зеленски треба сам да схвати да ово више не може овако да се настави. Без икаквих наговештаја сугестија са стране. Он сам треба да се обрати народу и да објасни да су преговори неопходни”, рекао је за „Билд” извор из немачке Владе.

Сукоб у Украјини губи смисао

Наиме, САД и Немачка желе да Зеленски схвати да наставак сукоба за његову земљу губи сваки смисао. Притом, ни немачки канцелар Олаф Шолц ни председник САД Џозеф Бајден не намеравају директно да траже од украјинског лидера да покрене преговоре.

Лист констатује да ситуација на фронту за Украјину постаје „туробна”, јер „руске снаге, иако споро, ипак напредују”.

Истиче се да је главни циљ немачке Владе тренутно да помогне властима у Кијеву да заузме „стратешки повољан преговарачки положај”, а Бела кућа и кабинет немачког канцелара „координирају своје акције по том питању”.

План Б

Аутор чланка наводи да САД и Немачка имају и план Б.

„Оно што Берлин и Вашингтон желе као алтернативу преговорима је замрзавање сукоба без договора између учесника у њему”, појаснио је извор листа из владиних кругова.

У том случају, актуелна контакт линија постала би „својеврсна нова граница” између Украјине и Русије.

Такође се наводи да многе одлуке о испоруци оружја сада доноси кабинет Шолца, а не Министарство одбране Немачке на челу са Борисом Писторијусом. Како се наводи, Писторијус би чак био спреман да испоручи Кијеву крстареће ракете „таурус”, али су му „везане руке”.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти законом забраниле да се воде преговори са Москвом. Кремљ је истицао да сада не постоје предуслови за то да се ситуација смири, док остваривање циљева специјалне војне операције остаје апсолутни приоритет Русије.

Према речима председника Владимира Путина, Русија никада није одбијала дијалог, али друга страна то треба отворено да затражи, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ