Идвајамо Свет

ПОЉСКИ ЕКСПЕРТ ЗАПАЊЕН: Да ли је могуће да Русија ово ради?!

Украјина се тренутно налази у ужасном положају, јер док Русија модернизује своју војску и може се похвалити економским успесима, Кијев у потпуности зависи од помоћи Запада, нарочито САД, које због унутрашњих проблема, више не располажу довољним ресурсима, изјавио је пољски стручњак Јацек Бартосјак у разговору са радио „Внет“ .

Стручњак је додао и да је очигледно да се између политичке и војне власти у Украјини, односно између украјинског лидера Владимира Зеленског и главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног, назире сукоб.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Армија подржава генерала Залужног и мрзи политичку власт, укључујући Зеленског. То је формула за дестабилизацију – оценио је он.

Аналитичар сматра да је у току политичка борба да се неко окриви за неуспехе на фронту. Он је подсетио да у овом моменту Украјина потпуно зависи од помоћи са стране, нарочито од Сједињених Америчких Држава.

– У вези са тим Американци одлучују како ће се овај сукоб развијати у наредним месецима – упозорио је он.

Стручњак је истовремено нагласио да Русија тренутно модернизује своју војску, унапређује своју производњу, може да се похвали економским растом и купцима својих сировина у Азији.

– Иако је Русија некада била слаба, увек је успевала да стане на ноге – оцењује Бартосјак.

Он, такође, не сумња и у то да без распада Русије Украјинци неће моћи да поврате Крим и Донбас. Аналитичар још истиче да је Зеленски требало да искористи украјински сукоб за борбу против олигарха, али он то није учинио.

– Поред тога, све тренутно указује на то да у односу са Американцима, украјински лидер хода по ивици ножа – наглашава стручњак.

Притом, Бартосјак закључује да САД не располажу довољним ресурсима да би свуда могле да задрже своје лидерство.

Извор: Спутњик

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ