Идвајамо Свет

„Спремни смо за напад у било ком часу, укључујући вечерас“

Израелска војска спремна је да настави борбе у Појасу Газе, ако се споразум о прекиду ватре са Хамасом не продужи за још један дан, изјавио је Данијел Хагари.

„Спремни смо да нападнемо у било ком часу, укључујући вечерас“, упозорио је портпарол Израелских одбрамбених снага (ИДФ) Данијел Хагари, а преноси Тајмс оф Израел.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да Израел тренутно чека да буде ослобођено још талаца и навео да је израелска војска током ноћи инсистирала на спровођењу договора са Хамасом, који предвиђа да та терористичка група ослободи жену и децу које држи као таоце.

„То ћемо учинити и сутра. И посредници, Катар и Египат, у обавези су да спроведу договор, како би се наставио прекид ватре“, рекао је Хагари.

Израелска војска саопштила је раније током дана да су ослобођене још две Израелке, које су држане у Појасу Газе.

Према наводима Израела, очекује се да ће до краја седмог дана примирја, бити ослобођено још талаца, у замену за палестинске затворенике. Израел и Хамас договорили су се јутрос да продуже прекид ватре за још један дан, свега неколико минута пре него што је истекло претходно договорено примирје, које је првобитно требало да траје четири дана, а потом је продужено за још два дана.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ