Идвајамо Свет

ЗЕЛЕНСКИ ИЗЈАВОМ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Путин је животиња, појешће вас за вечеру, осетио је

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да уколико Украјина изгуби рат, руски лидер Владимир Путин ће своје ратове приближити Западу, узимајући му слободу и демократију, али и децу.

„Путин осећа слабост као животиња јер је животиња. Он осећа крв, осећа моћ. И појешће вас за вечеру с вашом ЕУ, НАТО-ом, слободом и демократијом“, поручио је Зеленски у интервјуу за „Економист“.
Нагласио је да се подржавањем Украјине Европа штити од руске агресије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дајући нам новац или оружје, издржавате се. Спасавате своју децу, а не нашу. Ако Русији буде дозвољено да узме украјинску децу, они ће узети и другу децу. А ако Русија наруши права Украјинаца, нарушиће права целог света“, упозорио је Зеленски.

Такође, према његовим речима, Запад је изгубио осећај хитности у помоћи Украјини, а многи Украјинци су изгубили осећај егзистенцијалне угрожености.

„Можда нисмо успели у 2023. како је свет желео. Можда се не дешава све тако брзо како је неко замислио. Али помисао да Путин побеђује није ништа друго до осећај. А реалност је да руске трупе гину и на местима попут Авдијевке“, рекао је Зеленски.

Како је навео, британски одбрамбени обавештајни извори процењују да ће, према садашњим трендовима, Русија до 2025. имати више од 500.000 жртава, убијених и рањених.

Председник Украјине је изјавио да с руске стране не види „никакве фундаменталне кораке ка миру“. Штавише, као и сви Украјинци, осећа налет ваздушних напада на украјинске градове.

„Видим само кораке терористичке земље. Ако Русија шаље сигнале да жели да замрзне сукоб, како наводе неки западни медији, то није зато што су праведни већ зато што им недостају пројектили, муниција или обучене трупе“, рекао је Зеленски.

У интервјуу за британски лист рекао је и да обавештајне службе неколико европских земаља проучавају могућност напада Русије на њихову територију, а реч је и о земљама које нису биле у саставу СССР-а.

Украјински лидер је изјавио и да Путинова војска није успела да заузме ниједан велики град 2023. године, док је Украјина успела да разбије руску блокаду Црног мора, омогућивши транспорт милиона тона житарица.

Извор: РТ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ