Идвајамо Свет

ДРАМА У ТЕКСАСУ СЕ НАСТАВЉА: Одбили су

Федерални агенти не планирају да демонтирају жилет-жицу коју је Тексас поставио на делу америчко-мексичке границе, јавио је Фокс њуз, позивајући се на вишег званичника Царине и граничне заштите.

Вест долази пошто у петак истиче рок који је Тексасу одредило Министарство за унутрашњу безбедност да „уклони све и све препреке“ за приступ Шелби парку у пограничном месту Игл Пас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Гранична патрола не планира да уклони инфраструктуру коју је Тексас поставио дуж границе. Наше држање остаје исто. Ако треба да приступимо области за хитне реакције, ми ћемо то учинити. Када се то догоди, координираћемо се са тексашким војним и одељењем за јавну безбедност – рекао је званичник царине.

Тензије између Беле куће и Тексаса око имиграције појачале су се у понедељак када је Врховни суд пресудио да федерална влада може да скине жицу са границе коју је подигао гувернер Тексаса Грег Абот како би зауставио илегалне преласке границе.

Абот оптужује председника Џоа Бајдена да одбија да примени закон о имиграцији и описао је навалу миграната који покушавају да пређу границу као „инвазију“.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ