Идвајамо Свет

ЦЕЛА ПЛАНЕТА УЖАСНУТА, ХОРОР НЕЗАМИСЛИВИХ РАЗМЕРА: Шта су ово Руси нашли у Авдејевки?!

У Авдејевки су, према прелиминарним информацијама, постојала тајна места за мучење и сахрањивања, Кијев је становнике држао у притвору из политичких разлога, рекао је за Спутњик Родион Мирошњик, специјални изасланик руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима.

– Не искључујемо могућност да ћемо добити податке о тајним затворима, тајним гробницама и последицама тортуре о чему имамо прелиминарне информације. Стога ће овај посао бити покренут – рекао је Мирошник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он тврди да има сазнања о мучењу људи због политички мотивисаних оптужби.

– Знамо да су тамо постојали тајни објекти за мучење – места где су људе довлачили због политички мотивисаних оптужби или сумњи. Да би се тачно идентификовали и добили документовани докази, сада је потребно радити са људима који напуштају Авдејевку – закључио је он.

17. фебруара, током офанзивних дејстава, јединице групе трупа „Центар“ потпуно су ослободиле Авдејевку и напредовале до дубине од 8,6 км, саопштило је руско Министарство одбране. Укупна површина заузете територије износила је 31,75 км². Украјина је по руским подацима изгубила више од 1.500 војника.

У ноћи 17. фебруара, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски издао је наређење да се напусти Авдејевка. Међутим, касније је руско Министарство одбране саопштило да је наређење стигло дан након што је почео неконтролисани бег украјинских јединица из града.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ