Идвајамо Свет

ГОРИ УКРАЈИНА: Руси извршили страховит напад на Кијев и Харков, има мртвих (ВИДЕО)

У жестоким нападима на Харков и Кијев има најмање петоро мртвих.

Русија је рано јутрос започела ракетни напад на украјински главни град Кијев, при чему је повређено осам особа и оштећене су стамбене зграде и индустријски објекти, рекао је градоначелник Виталиј Кличко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је био први велики ракетни напад на Кијев у последњих неколико недеља.

Кличко је у апликацији за размену порука Телеграм рекао да су јединице противваздушне одбране одбијале напад те да су крхотине пројектила пале у различите делове града.

Погођене зграде, индустријски објекти и вртићи

– Већ има осам повређених као резултат напада непријатеља – рекао је Кличко.

Додао је да су остаци срушеног руског пројектила погодили неколико стамбених зграда, индустријских објеката и дечји вртић.

Хитне службе су на терену у различитим деловима главнога града и гасе неколико пожара, рекао је Кличко.

– Нови руски ракетни напад на Кијев. Више од 30 пројектила је оборено, укључујући балистичку ракету из ваздуха. Људи су повређени, а свима им је указана неопходна помоћ – рекао је председник Украјине Володимир Зеленски.

Како је рекао, „такав терор се наставља сваки дан и ноћ“.

– Томе је могуће стати на крај глобалним јединством. Када нам помаже са системима ПВО. Руски терористи немају ракете способне да заобиђу „патриот“ и друге водеће светске системе. Ова заштита је сада потребна у Украјини. Од Кијева до Харкова, Сумија до Херсона и Одесе до Доњецке области. То је сасвим могуће ако наши партнери покажу довољно политичке воље. Морамо доказати да је терор увек губитник. Морамо доказати Русији да ће бити принуђена да прихвати нормалан слободан живот у Украјини. Потребна нам је подршка наших партнера. И захвалан сам свима на свету који истински помажу – навео је Зеленски на друштвеним мрежама.

Има мртвих у Харкову

Руски пројектил погодио је касно синоћ индустријско подручје у северном украјинском граду Харкову, усмртивши најмање пет особа и ранивши осам, док је изазвао велики пожар у штампарији, саопштиле су локалне власти.

Градоначелник Игор Терехов рекао је да се још пет особа воде као нестале након напада.

Председник Зеленски огласио се током ноћи. У видео обраћању истакао је како нема одговарајуће противваздушне одбране у Харкову, другом по величини украјинском граду.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ