Идвајамо Свет

РУСИ СА КРИМА ГАЂАЛИ СЕДИШТЕ СЛУЖБЕ БЕЗБЕДНОСТИ УКРАЈИНЕ: Сви важни официри били унутра! (ФОТО)

Извори из Службе безбедности Украјине (СБУ) потврдили су за Кијев пост да су две балистичке ракете испаљене са Крима на украјинску престоницу и да им је циљ било седиште СБУ.

Наводи се да се данас у Украјини обележава Дан СБУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кијев пост наводи да је Русија ракетама зато намерно гађала седиште украјинске службе где се налазе високорангирани официри СБУ.

Украјинско Ратно ваздухопловство је објавило да је противваздушна одбрана ове земље пресрела два балистичке ракете лансиране са Крима.

У саопштењу је наведено да су оба пројектила циљала центар Кијева.

Кијев пост наводи да је више експлозија данас одјекнуло у центру украјинске престонице и то тек нешто око 30 секунди након што су се огласиле сирене за ваздушну опасност и становништво позвано да оде у склоништа.

Извештачи украјинског сајта који се налазе у различитим деловима Кијева избројали су десетине снажних експлозија док су се ракете приближавале главном граду око 10.30 сати по локалном времену.

– Експлозије у Кијеву. Одмах идите у склоништа – објавио је на друштвеним мрежама кијевски градоначелник Виталиј Кличко.

Он је у наредном посту навео да су спасилачке службе упућене у три градска дистрикта.

Кијев индипендент преноси да је Кличко касније саопштио да је повређено петоро људи, од којих је двоје хоспитализовано, укључујући 16-годишњу девојчицу.

Извор: Kurir.rs/The Kyiv Post

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ