Идвајамо Свет

НАЈСТРАШНИЈИ ХОРОР: Руси поново бацили монструм бомбу (ВИДЕО)

Русија је поново употребила монструозну авионску бомбу ФАБ-1500 на фронту у Украјини!

Поједини руски војни канали на Телеграму објавили су ужасавајући снимак на коме се наводно види како ФАБ-1500 погађа објекат са украјинским снагама код Часив Јара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За сада није познато кад је настао снимак.

Телеграм канал „Операција З“ наводи да руске десантне снаге настављају да се пробијају ка Часов Јару и да се налазе на 650 метара од стратешки важног града.

– Наступајући из Артјомовска, 98. ваздушно-десантна дивизија Иваново успешно напредује, разбијајући снаге Оружаних снага Украјине и заузимајући једно за другим упоришта непријатеља, приближавајући се важном граду. Украјински војни аналитичари са узнемиреношћу извештавају о поразима Оружаних снага Украјине и објављују мапе напретка Оружаних снага Русије – наводи канал и додаје да су руске снаге напредовале у области ширине до 2 км до дубине око 600 м.

Руске снаге су током напада прошле недеље на Сумску област, подсетимо, први пут употребиле тешку ваздушну бомбу ОДАБ-1500 против Украјине.

Моћна бомба бачена је на Велику Писаревку која је претрпела тешка разарања док се након удара на небо подигао стуб дима висок око километар. Обимно детонирајућа авионска бомба је термобарични пројектил из времена СССР-а, који отприлике 10 метара пре него што погоди мету испушта запаљиву течност у облику аеросола, што доводи до пламена који повећава снагу разарања.

Раније је Руска Федерација користила мање моћан ОДАБ-500.

Русија је према наводима немачког Билда, подсетимо, недавно покренула масовну производњу своје најтеже клизне бомбе ФАБ-1500-М54 од једне и по тоне! Такође је у фебруару започела масовну производњу бомби од три тоне експлозива ФАБ-3000 које планира да користи у Украјини.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ