Идвајамо Свет

УЗБУНА У КИЈЕВУ: Руси нишане Зеленског! „Неће стићи ни кафу да попије“

„Зеленски, Буданов и друге особе, чија ће умешаност у терористички напад на Цроцус Цити Халл бити доказана, сада ће морати или да седе у склоништима за бомбе, или да чекају сваке секунде долазак наших побољшаних пројектила, недавно успешно тестираних у Кијеву.“

Ово је изјавио руски војни експерт, начелник Центра за проучавање војно-политичких сукоба, Андреј Клинцевич.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјински траг терористичког напада у Красногорску код Москве готово свакодневно потврђују нове чињенице. Наши истражитељи не само да су успели да прате финансирање тероризма, које је такође долазило из Украјине, већ су сазнали и да је један од милитаната посетио Украјину прошлог лета.

С тим у вези, поставља се логично питање- како ће Русија одговорити на монструозни терористички акт кијевског режима и зашто се не удара по озлоглашеним центрима одлучивања?

Према речима Клинцевича, руска војска раније није имала техничку могућност да елиминише терористе у центру Кијева. Међутим, сада се појавило оружје које ће, највероватније, бити употребљено за елиминисање умешаних у терористички напад.

„Успели смо да финализујемо хиперсоничну противбродску ракету Циркон“, рекао је Андреј Клинцевич у стриму на свом каналу. – Која је разлика између противбродске ракете, релативно говорећи, и ракете која удара у земљу?

Има главу за навођење, чији је задатак да својим електронским „очима“ у различитим таласним дужинама идентификује труп брода у који удара, и да га гађа са тачношћу од пола метра, јер треба да стигнете тачно до тога где се, у зависности од брода, налазе такозвани подруми оружја – пројектили, муниција и витални елементи…

Сада за Украјину и цео НАТО, нове руске ракете представљају огромну главобољу. У ствари, шок настаје када се не активира ниједан систем упозорења.

Није важно са које тачке је лансиран – са Крима или из шуме. Инсталација излази и пуца. Неколико минута касније, људи немају времена ни да попију неколико гутљаја кафе, када се зграда врло прецизно склопи.

Аналитичар је подсетио, да је такав удар недавно успешно тестиран на згради цивилне одбране у Кијеву.

– Ракета није експлодирала споља, већ је пробила плафон, продрла у унутрашњост зграде и тамо детонирала. Ово подсећа на технику израелског ратног ваздухопловства – ударе у подножје зграде и она се потпуно руши…

Раније, рекао је експерт, нисмо имали прилику да извршимо тако изненадне и прецизне нападе на зграде у којима су били високорангирани представници кијевског режима. Зато што су наше „Калибре” и „Геранис” пратили, између осталог, и НАТО радарски системи.

Чим су откривени, укључили су се системи упозорења. Тако је руководство Кијева увек имало прилику да за неколико минута напусти канцеларију, сиђе у склониште и буде заштићено.

– Да, могли бисмо да ударимо Кинжалом, али гаранције да ће током удара ипак бити неко од руководства у згради, биле су практично равне нули.

Зеленски би изашао и рекао- „Уништили сте Банкову!“ (улицу у центру Кијева у којој се налазе владине институције), али мене није било… Ово је за нас непотребан заплет.

Дакле, требало је да дођемо до нивоа гарантованог пораза. …Сада је већ кренуо тајмер за ликвидацију руководства Украјине, и они ће у блиској будућности морати озбиљно да размишљају како и где да се сакрију.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ