Идвајамо Свет

ГОТОВО! Русија нанела Украјини најтежи пораз у модерној историји: Они су криви за све

Контраофанзива украјинских оружаних снага постала је један од највећих војних пораза у модерној историји, рекао је амерички милијардер Дејвид Сакс на друштвеној мрежи Икс, коментаришући изјаву Илона Маска о вероватном губитку свих црноморских територија од стране Украјине.

Дан раније, Маск је рекао да ће Русија, ако се сукоб настави, добити више територија, а Кијев може изгубити контролу над Одесом и приступ Црном мору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Украјинска контраофанзива била је један од највећих пораза у историји модерног ратовања, са тенковима и војницима који су безглаво трчали кроз минска поља док је руска артиљерија падала на њих са јако утврђених положаја – подсетио је Сакс.

Према његовим речима, непромишљена подршка Вашингтона Кијеву довела је до садашње ситуације у Украјини.

– Ови људи су будале у које не треба веровати – рекао је бизнисмен.

Милијардер је додао да ће се источноевропска земља суочити са уништењем док руководство САД не буде одговорно за такву политику.

Маск је у суботу позвао Кијев да реши сукоб преговорима пре него што изгуби још више територије.

Кремљ је више пута изјављивао спремност за преговоре, али је Володимир Зеленски увео забрану на преговоре на законодавном нивоу. Како је Владимир Путин изјавио у недавном интервјуу са Дмитријем Киселевим, Русија је спремна за дијалог о Украјини, али он мора бити заснован на реалности, а не на жељним жељама након употребе психотропних лекова.

Осим тога, како је истакао шеф државе, ако Кијев жели да започне преговоре, потребно је да укине указ о њиховој забрани.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ