Идвајамо Србија

ПРОЦУРИЛО: Ово је брат убице мале Данке рекао полицији о локацији тела пре него што је умро

Изненадна смрт брата убице би могла да утиче на истрагу

Мушкарац (40) који је преминуо ноћас у полицијској станици у Бору признао је да је помогао брату да се реши тела Данке Илић. Како сазнајемо, он је полицију водио на више локација током јучерашњег дана, али ни на једној није нађено тело Данке Илић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, мушкарац (40) из Бора коме је у суботу одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да је помогао осумњиченом (50) за тешко убиство двогодишње Данке Илић након извршеног кривичног дела, преминуо је у Полицијској управи у Бору.

Брату осумњиченог је у раним јутарњим сатима позлило и упркос правовременом реаговању полицијских службеника и лекара Дома здравља у Бору који су покушали реанимацију он је у 3,10 часова преминуо, а од стране лекара мртвозорника констатована је природна смрт. Хитна помоћ је стигла раније данас испред куће осумњиченог за убиство Данке Илић (2).

Како јављају наши репортери са лица места, неколико болничара је ушло у кућу у селу код Бора. Претпоставља се да се у кући тренутно налази само мајка осумњиченог, пошто су његов отац и брат јуче ухапшени због сумње да су помагали у сакривању тела убијене Данке Илић. Осумњичени пре смрти није давао изјаве за медије, а ово је о њему причао његов отац.

Изненадна смрт брата убице би могла да утиче на истрагу, пошто је био једна од три кључне особе које могу да помогну полицији у потрази за телом Данке.

Подсетимо, осумњичени мушкарци (50), који су ухапшени због сумње да су убили Данку Илић, саслушани су у петак увече, а јуче им је одређен притвор. Осумњичени је пред тужиоцем признао злочин, док се други бранио ћутањем. Обојици је потом одређен притвор до 30 дана.

Полиција је у међувремену ухапсила оца и брата осумњиченог, због сумње да су му помогли да премести тело убијене девојчице.

Брат осумњиченог јуче је у пратњи полиције доведен испред куће у којој живи у селу, док је цистерна испумпавала септичку јаму око куће у потрази за телом Данке Илић, али ништа није пронађено.

Полиција је из њихове куће изнела џакове са доказима, а из једног од њих вирила је дршка налик дршки лопате или ашова. Тај предмет биће послат на вештачење како би се утврдило да ли је коришћен у злочину.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ