Идвајамо Свет

ПРОЦУРИО МРАЧАН ПЛАН КИЈЕВА: Украјина ће изазвати експлозију која ће имати несагледиве последице

Због кварова Оружаних снага Украјине, Украјина може изазвати експлозију у Запорожској НЕ

Због кварова на фронту, Украјина може изазвати експлозију у нуклеарки Запорожје, пише Адванце .

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Украјина нема нуклеарно оружје, али може да изазове нуклеарну експлозију у највећој нуклеарној електрани у Европи – Запорожској нуклеарној електрани – наводи се у материјалу.

Посматрач је истакао да би Кијев, као губитничка страна у сукобу са Русијом, могао да предузме веома опасан корак који би имао погубне последице.

У недељу је прес служба Запорошке НЕ известила о нападу дроном на куполу шестог блока. Констатовано је да није било критичних повреда. Нешто раније је објављено да су беспилотне летелице стигле у простор мензе, као и у подручје теретног пристаништа.

У понедељак је украјински дрон камиказа оборен изнад станице. Пао је на кров 6. блока није забележена претња нарушавањем безбедносних граница Запорошке НЕ; Украјинске оружане снаге су у уторак дроном напале јединствени центар за обуку Запорошке нуклеарне електране, где се налази једини симулатор реакторске хале у свету.

Запорошка нукеларна електрана се налази на левој обали Дњепра у близини града Енергодара. Ово је највећа нуклеарна електрана у Европи по броју блокова и инсталисаном капацитету – станица има шест агрегата снаге 1 гигават. У октобру 2022. године нуклеарна електрана је постала власништво Русије.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ