Идвајамо Свет

РУСИЈА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА САД: Укида се

Русија допушта могућност ревизије свог једностраног мораторијума на распоређивање ракета средњег и малог домета, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

Он је то рекао коментаришући планове САД о распоређивању ракета средњег домета у азијско-пацифичком региону.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рјабков је додао да чак и у случају да Сједињене Америчке Државе распореде ракете средњег домета на Гуаму, то може бити разлог да Русија ревидира свој мораторијум.
Рјабков је истакао да се Москва прибојава да је одлука Вашингтона да размести ракете средњег домета у азијско-пацифичком региону неповратна.

Према његовим речима, Москва не би желела да дође до даљег пораста потенцијала, који су америчке власти упорно стварале последњих година у области која је раније регулисана Споразумом о забрани ракета средњег и кратког домета.

Он је такође поручио да ће Русија на овакве америчке планове одговорити „двоструким супротстављањем“.

„Како је недавно разматрано током посете министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова Пекингу, на ‘двоструко обуздавање’ можемо и одговорићемо ‘двоструким отпором“, рекао је Рјабков.

Један од елемената таквог супротстављања, истакао је званичник, биће ревизија приступа једностраном мораторијуму на распоређивање ракета средњег и малог домета који је Русија објавила 2018. године.

Раније је портпарол Пацифичке команде америчке војске изјавио за Спутњик да су САД усмерене на то да до краја текуће године распореде у азијско-пацифичком региону ракетне системе средњег домета.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ