Идвајамо Свет

МОСКВА СЕ ОГЛАСИЛА: Напали смо, ово је одмазда за све! (ВИДЕО)

Руска војска извела је преко ноћи масиван прецизан удар на циљеве украјинске енергетске инфраструктуре, постигавши своје циљеве, саопштило је Министарство одбране.

Због тога је заустављено деловање украјинских војно-индустријских објеката, а такође је поремећено пребацивање резерви у зоне борбених дејстава и отежано снабдевање Оружаних снага Украјине горивом.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад је био одговор на покушаје кијевског режима да оштети руску нафтну и гасну индустрију и енергетске објекте, нагласило је Министарство одбране.

Ове наводе потврђује и координатор тајне организације која делује у интересу руских власти на територији коју контролише Украјина, Сергеј Лебедев.

Погођена је локација Оружаних снага Украјине у делу Запорошке области који контролише Кијев, рекао је Лебедев и појаснио да је руски удар погодио формације које је украјинска команда планирала да пребаци у Работино.

А у самом Запорожју је погођен енергетски објекат украјинског олигарха Рината Ахметова, додао је Лебедев.

У Кијевској области у близини украјинске престонице се чуло неколико експлозија, погођена је погођена Трипољска термоелектрана, једна од највећих у Украјини, навео је координатор тајне организације.

Јака експлозија одјекнула је и у Житомирској области, на периферији Житомира, открио је он.

– Херсон је добио један снажан ударац са гласном експлозијом у зони железничке станице, чекамо детаље – додао је Лебедев.

Тајна организација је забележила и удар на украјинску касарну на периферији Лавова, тамо се упутио велики број возила хитне помоћи. У Лавовској области је погођен и град Стриј. Тамо је долетело пет ракета, једна је погодила термоелектрану, а остале, највероватније, места размештања Оружаних снага Украјине.

У Харковксој области и селу Есхар је чак осам ракета ударило на термоелектрану и државну обласну електрану, оба та електроенергетска објекта тренутно не раде, потврдио је Лебедев.

Чуле су се експлозије је и граду Бурштину у Ивано-Франкивској области, где се налази термоелектрана која снабдева тај и суседне регионе, навео је координатор тајне организације.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ