Идвајамо Свет

БАЈДЕН ШОКИРАО ИЗРАЕЛ ОДЛУКОМ: Након његовог потеза све се мења

Џо Бајден јасно ставио до знања Нетањахуу шта да очекује од САД.

Амерички председник Џо Бајден разговарао је са израелским премијером Бењамином Нетањахуом након што је Иран извршио ваздушни напад на Израел и том приликом му јасно ставио до знања да америчкеснаге неће учествовати у офанзивним операцијама против Ирана, преноси Си-Ен-Ен, позивајући се на извор из Беле куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сједињене Државе неће учествовати ни у једној офанзивној операцији против Ирана. Амерички председник Џо Бајден је то јасно ставио до знања израелском премијеру Бењамину Нетанијахуу – наводи се у саопштењу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иранска Исламска револуционарна гарда (елитне јединице Оружаних снага) саопштила је у недељу увече да ће напасти територију Израела као одговор на уништење израелског авиона иранског конзулата у Сирији почетком априла.

Како се наводи у неколико различитих извора, у напад је укључено од неколико десетина до стотина ракета и беспилотних летелица, укључујући беспилотне летелице.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су њихове оружане снаге у стању приправности. Пентагон је рекао да ће подржати Израел, а иранска мисија при УН назвала је то сукобом између Техерана и Тел Авива , позивајући Вашингтон да се „држи подаље“.

Подсетимо, 1. априла су израелске ваздухопловне снаге напале зграду иранског генералног конзулата у главном граду Сирије Дамаску. Према наводима иранске војске, тада је убијено седам корпусних официра, укључујући два висока генерална саветника: Мохамеда Резу Захедија, команданта снага ИРГЦ Кудс у Сирији и Либану, као и његовог заменика, бригадног генерала Мохамеда Хадија Хаџи Рахимија. Техеран је рекао да задржава право да одговори.

Извор: Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ