Идвајамо Свет

РУСКИ МЕДИЈИ: Иран је урадио нешто неочекивано! Ово се заправо десило у Израелу (ВИДЕО)

Иран против Израела користи нове ракете које су нерањиве за његове снаге противваздушне одбране, изјавио је за РИА Новости либански стручњак за војну стратегију Али Хамија.

Он је коментарисао извештај да је Иран лансирао беспилотне летелице и крстареће ракете на Израел као одговор на напад Израела на ирански конзулат у Дамаску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Иран је лансирао стотине беспилотних летелица Шахед и хиперсоничних крстарећих ракета Фатах 2 у Израел, што израелски систем ПВО „Гвоздена купола“ не може да издржи“, приметио је експерт.

Према његовом мишљењу, Израел неће моћи да одговори на нападе са више страна одједном – из самог Ирана, из Либана, Сирије, Ирака, Јемена.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Прошлог новембра, иранска државна новинска агенција ИРНА известила је да су ваздухопловне снаге Иранске револуционарне гарде (ИРГЦ) представиле нову крстарећу ракету Фатах 2 са хиперсоничним клизним возилом (ХГВ).

Док су крстареће ракете прве генерације биле опремљене једноставним ракетним моторима за почетно убрзање, као и турбомлазним моторима за контролу погона, ракете нове генерације, као што је Фатах 2, опремљене су рамјет мотором.

Иранска Исламска револуционарна гарда (елитне јединице Оружаних снага) саопштила је у недељу увече да напада територију Израела као одговор на уништење иранског конзулата у Сирији почетком априла.

У нападу је, према различитим изворима, укључено од неколико десетина до стотина ракета и беспилотних летелица, укључујући беспилотне летелице Схахед камиказе.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су њихове оружане снаге у стању приправности.

Пентагон је рекао да ће подржати Израел, а иранска мисија при УН назвала је то сукобом између Техерана и Тел Авива , позивајући Вашингтон да се „држи подаље“.

Израелске ваздухопловне снаге су 1. априла напале зграду иранског генералног конзулата у главном граду Сирије Дамаску.

Према ИРГЦ-у, убијено је седам корпусних официра, укључујући два висока генерала саветника: Мохамеда Резу Захедија, команданта снага ИРГЦ Кудс у Сирији и Либану, и његовог заменика, бригадног генерала Мохамеда Хадија Хаџија Рахимија.

Техеран је рекао да задржава право да одговори.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ