Идвајамо Свет

РУСИ ИЗВРШИЛИ СТРАХОВИТ УДАР: Погођен хотел са украјинским војницима, има много мртвих и рањених (ВИДЕО)

Бивши посланик Врховне раде Игор Мосијчук је потврдио да је у Чернигову погођен хотел „где су војници спавали у близини центра града“ и да има много рањених

Украјински медији јављају да је неколико градова на северу, југу и истоку земље под ракетним ударом Оружаних снага Русије. Експлозије су одјекнуле у Кривом Рогу, Одеси и Чернигову, где је погођен хотел са украјинским војницима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Телеграм канал „Соловјов“ јавља да је у Чернигову погођен војни објекат у Шевченковој улици где се налази хотел и троспратна кућа војне јединице.

То је потврдио и бивши посланик Врховне раде Игор Мосијчук, истичући да је том приликом погинуо велики број украјинских војника и да је „неко сигурно издајица“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Подаци којима располажемо потврђују да је погођено место где се налазила војска. Локалне болнице су објавиле скупљање крви од добровољних давалаца. Украјинска пропаганда, као и увек, пише да су погођени мирни цивили. Али погођена места и страдале људе нико не снима нити објављује“, поделио је „Соловјов“.

Слике из Чернигова поделио је и украјински председник Владимир Зеленски и додао да има 20 повређених и десет мртвих.

У току је операција спасавања након руског ракетног напада, људи су под рушевинама, написао је Зеленски на Телеграму.

„Нажалост, број смртних случајева може да расте. А то се не би десило да је Украјина добила довољно опреме за противваздушну одбрану и да је решеност света да се супротстави руском терору била довољна“, искористио је Зеленски прилику да се пожали на мањак помоћи западних партнера.

И у Кијеву и Кијевској области, у 8.48 часова, огласила се сирена за ваздушну узбуну, након чега се упозорење проширило и на Черниговску и Сумску област Украјине.

Руска војска наноси ударе на енергетске објекте, одбрамбену инфраструктуру, војну управу и логистику на територији читаве Украјине. Оружане снаге Русије у борби против украјинског непријатеља не ударају на стамбене објекте, потврдили су у Кремљу.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ