Идвајамо Свет

УЗБУНА У КИНИ: Американци су ово урадили први пут у историји, Пекинг на ногама! (ВИДЕО)

Систем Тајфун се рекламира као “супероружје” јер може уништити непријатељске стратешке циљеве, укључујући долазеће балистичке ракете.

Амерички медији извештавају да је америчка војска послала компоненте најновијег копненог ракетног система фун по први пут ван територије САД, тачније на Филипине. У овој азијској острвској држави, амерички системи Тајфун ће учествовати у међународним војним вежбама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Систем Тајфун може да лансира крстареће ракете Томахавк и вишенаменске ракете СМ-6. Ракета СМ-6 је моћна ракета која делује као антибалистичко оружје које штити важне америчке војне циљеве. Занимљиво је да када је реч о помоћи Украјини, напредни системи попут овог, нису нити једном споменути за скоро две ипо године сукоба.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Међутим, зашто Американци шаљу овако моћне ракетне системе на праг “правог непријатеља број један”, Кине?

Вежбе америчког Тајфуна на Филипинима само су почетак америчког плана. Пентагон планира да трајно распореди ове стратешке системе на Филипине, подижући тензије са суседном Кином.

Долазак Тајфун система шаље Пекингу јасну поруку одвраћања, те демонстрира способности америчке војске у Азији.

За сада не знамо колико ће Тајфун низова Вашингтон послати на Филипине да учествују у међународној војној вежби Салакниб 24.

Међутим, знамо да су неки системи већ стигли у земљу уз помоћ америчких транспортера Ц-17А.

Ово је први пут да је систем Тајфун у ваздуху. Било је потребно више од 15 сати да овај тешки систем стигне до Филипина, око 13.000 километара удаљених од тачке поласка летелице.

Комплетан низ Тајфун система састоји се од 4 лансера, командног возила и других помоћних возила и опреме.

– Ово је важан корак у нашој сарадњи са Филипинима, нашим најстаријим савезником у региону – рекао је амерички бригадни генерал Бернард Харингтон и додао да овај корак ствара нове могућности за сарадњу у нашој билатералној обуци и спремности.

Чак је и слање лансераТајфун на Филипине стратешки потез за америчку војску. Као што је горе поменуто, систем може да лансира крстареће ракете Томахаwк (противбродске и копнене верзије) и ракете СМ-6.

Ракете СМ-6 су првенствено дизајниране за употребу против непријатељских ваздушних циљева, укључујући балистичке ракете, међутим када су испаљене из система Тајфун њихова примарна улога је да погоде непријатељске стратешке циљеве на копну и мору, као што су системи противваздушне одбране и командни центри.

Такође се сматра да су у стању да пресрећу долазне суперсоничне претње током своје терминалне фазе лета, чинећи системе заиста добрим оружјем.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ