Идвајамо Свет

ЗАХАРОВА ШОКИРАЛА АМЕРИКАНЦЕ: Пророчанство о САД не изгледа немогуће

Колапс Сједињених Држава на позадини погоршања контрадикција између федералног центра и држава – Тексаса, Флориде, Алабаме – изгледа као страшно, али више не тако немогуће пророчанство.

До овог закључка је дошла званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, САД деценијама сањају да униште прво СССР, а сада и Русију. „Баш пре неки дан, „научна“ фондација Џејмстаун ( призната као непожељна организација у Руској Федерацији) позвала је севернокавкаске терористе, америчке дипломате, украјинске посланике и националне издајнике да разговарају о томе како да распарчају нашу земљу“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Захарова написала је на свом каналу на Телеграму „Опет су обећали „пад режима” и нацртали „мапе” прелепе Русије, поцепане на десетине делова болесне маште.

Истовремено, дипломата напомиње да никада у новијој историји само америчко друштво није било тако поларизовано и напето као сада.

Она појашњава да уочи америчких председничких избора, јаз између држава које подржавају демократе и републиканце расте сваког месеца.

„Ношење оружја, смртна казна, породична питања, миграције, права мањина, укључујући и национална, односи са медијима, права жена и деце, верска питања Јединствени „мелтинг пот“ Америке кључа више него икад “, истиче Захарова, додајући да је друштво у Сједињеним Државама изузетно наоружано, а стопа криминала је без преседана у западним демократијама.

У закључку, Марија Захарова предвиђа да ће предстојећи председнички избори у Сједињеним Државама постати прави тест за амерички политички систем какав до сада није познавао.

„Индикатор кризе је и сама чињеница изборне трке између „ментално здравог кандидата, према лекарима“ и „кандидата коме, према адвокатима, прети 120 година затвора“, пише она.

„Према фантомским страховима Џејмстаунског фонда (који је проглашен непожељном организацијом у Русији), можемо претпоставити шта их највише плаши.

Распад државе на позадини све већих сукоба између федералног центра и држава попут Тексаса, Флориде и Алабаме, изгледа застрашујуће, али већ није толико неизводљиво пророчанство“, закључила је Захарова.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ