Србија

ВУЛИН: Делили смо хлеб и пасош, а сад тврде да смо окупатори!

Коментаришући однос Србије и Црне Горе за време обележавања стогодишњице Првог светског рата, министар одбране Александар Вулин је на хуманитарној кошаркашкој утакмици у Нишу изјавио да српска војска никад није била окупаторска, а оне који у Црној Гори о њој говоре као о окупаторској упитао да ли тако гледају и Србе који живе у тој држави

– Тешко је поверовати да има неко ко тврди да је српска војска била окупаторска, а астроугарска је, онда, била ослободилачка. Ако српска војска нија ослободила Црну Гору од Аустроугара, онда су они били ослободиоци, а Срби су били окупатори. Тешко је објаснити да постоје политичари у нашем окружењу, политичари са којима смо до јуче делили исти хлеб и имали исти пасош и исто име државе, политичари који су одлучивали у Београду и о Београду, да сада тако ружно говоре о Србији и српском народу, српском народу који чини трећину у Црној Гори – навео је Вулин коментаришући однос црногорских власти према 1918. години.

Додао је да се нада да ће у Црној Гори разумети да то не треба да раде, да ће разумети да морају да буду уз све своје држављане и да поштују све своје држављане.

 

Извор: Tanjug/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ