Идвајамо Свет

КРАЈ! ОСВОЈЕНА ЈЕ

Јединице Јужне групе снага су побољшале своје положаје дуж линије фронта и поразиле су 53. механизовану бригаду Оружаних снага Украјине у рејону села Красногоровка у ДНР

Русија војска је потпуно ослободила насеље Богдановка у Доњецкој Народној Републици, саопштило је руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ослобађању су учествовале јединице Јужне групе снага које су, притом, побољшале своје положаје дуж линије фронта и поразиле 53. механизовану бригаду Оружаних снага Украјине у рејону села Красногоровка у ДНР.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Такође, одбијена су два напада Оружаних снага Украјине у рејону насеља Часов Јар и западно од насеља Красноје у ДНР.

Непријатељ је у том делу фронта изгубио до 440 војника, три возила и једно борбено возило противваздушног ракетног система „оса-АКМ“.

Западне јединице су такође заузеле боље положаје и поразиле су украјинску војску код Новојегоровке и Новоселовска у Луганској Народној Републици, као и код Оливовског Јара.

Украјинци су, у овој борби, изгубили до 50 војника, борбено возило пешадије и два аутомобила, као и хаубицу М777 и два топа М119 произведена у САД.

Јединице трупа Центар су такође побољшале своје положаје код насеља Лењинскоје и Новокалиново у ДНР. Украјина је у борбама против централне групе Оружаних снага Русије изгубила до 360 војника, борбено оклопно возило, осам аутомобила, хаубицу М777 америчке производње и складиште горива за војну опрему.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ