Идвајамо Свет

УЗБУНА! ХИТНО ПОДИГНУТИ АВИОНИ: Почело бомбардовање

Најмање пет ракета испаљено је данас из ирачког пограничног града Зумара према бази америчке војске на североистоку Сирије, рекла су два ирачка безбедносна извора и високи војни официр за Ројтерс.

Извори су рекли да је ракетни бацач био фиксиран на задњем делу малог камиона у пограничном граду Зумар и да се камион запалио у експлозији неиспаљених ракета када су се на небу појавили ратни авиони.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не можемо за сада да потврдимо да су камион бомбардовали ратни авиони САД“, рекао је неименовани војни званичник.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

 

Напад се догодио истога дана када се ирачки премијер Мохамед Шија ал Судани вратио из посете САД где се састао са председником Џозефом Бајденом у Белој куćи.

Овај напад из Ирака на америчке снаге први је од почетка фебруара када су групе у Ираку, које подржава Иран, зауставиле своје нападе на војску САД.

Једна особа је погинула, а осам је рањено у експлозији која је касно у петак потресла војну базу јужно од главног града Ирака, Багдада, коју користе ирачке Народне мобилизационе снаге (ПМФ), изјавио је званичник ирачког Министарства унутрашњих послова.

Војска САД и Израел саопштили су да не стоје иза тог напада.

Фракције унутар ПМФ-а учествовале су у вишемесечном ракетирању и нападима дроновима на америчке снаге у Ираку након почетка сукоба Израела и Хамаса у Појасу Газе, али су обуставиле те нападе у фебруару.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ