Идвајамо Свет

РУСИ ПОГОДИЛИ МОЋНО АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ: Хитно је враћено у САД (ВИДЕО)

За сада не постоје информације о томе шта је тачно оштећено, али се на основу фотографије може закључити да је то вероватно био генератор за напајање електричном енергијом

На друштвеним мрежама су се у протеклих неколико дана појавиле слике оштећеног вучног лансера М903 система ПВО „патриот“, који је из Украјине пребачен у САД ради поправке. Како се наводи, лансирна платформа је на амерички континент транспортована уз помоћ авиона Ан-124, који је петог априла полетео из пољског града Жешов и слетео на аеродром Харисбург у Пенсилванији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За сада не постоје информације о томе шта је тачно оштећено, али се на основу фотографије може закључити да је то вероватно био генератор за напајање електричном енергијом.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Појава оштећених компоненти система ПВО „патриот“ у САД, само потврђује скорашње наводе Министарства одбране РФ о све већем броју погођених система америчке производње.

Осим тога, важно је напоменути да ово није први пут да је опрема испоручена Украјини примећена у САД. Тако је у фебруару 2024. године, на поменути аеродром у Пенсливанији слетео украјински Ан-124 који тада допремио два оштећена лансера самоходног вишецевног ракетног система ХИМАРС, такође на поправку.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ