Идвајамо Свет

ДЕВОЈЧИЦА ПИТАЛА ТУСКА ЗАШТО НАТО НЕ БОМБАРДУЈЕ РУСИЈУ КАО СРЈ: О његовом одговору бруји цео свет

НАТО не жели да се директно меша у сукоб у Украјини из страха од нуклеарног рата, рекао је Туск, оценивши да је ситуација са бомбардовањем Југославије била другачија

Десетогодишња „новинарка“ Сара Малецка-Тзаскош била је међу репортерима који су у четвртак постављали питања пољском премијеру Доналду Туску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Девојчица је питала Туска да ли се сећа како се завршио рат у бившој Југославији. Он је одговорио да је тешко говорити о једном крају.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Генерално, завршио се колапсом Југославије и стварањем независних држава. Сукоби трају и данас, Србија и Косово не могу да се договоре, а ситуација у БиХ је такође тешка“, одговорио је Туск.

На њено питање зашто онда НАТО не бомбардује Русију, премијер је рекао: „То је компликована прича и не желим да те плашим, али УН снаге у Југославији су пале на испиту, јер су њихови војници били неми сведоци злочина против становника Сребренице, тако да то није најбољи пример. Права војска, НАТО војска, силом је завршила рат бомбардовањем Београда“.

Туск је признао да Алијанса не жели да се директно меша и шаље трупе јер се „свет боји избијања нуклеарног рата“, али је рекао и да „има неких војника, посматрача, специјалиста у Украјини“.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ