Идвајамо Свет

Напад на Москву

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин рекао је да су руске противваздушне јединице пресреле беспилотну летелицу јужно од Москве и није било повређених нити штете.

Собјанин је на Телеграму навео да је дрон који је кренуо ка Москви, оборен у округу Подолск јужно од престонице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство одбране Русије саопштило је у Телеграму да је укупно пет украјинских дронова такође уништено током ноћи изнад Москве и региона Брјанска и Белгорода који се граниче са Украјином.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Губернатор Брјанске области, која се граничи са Украјином, рекао је да у нападу није било штете или повређених.

Украјина је ове године појачала нападе дроновима на постројења за прераду нафте у различитим регионима Русије, пореметила 15 одсто руских капацитета за прераду нафте, према процени званичника НАТО-а почетком априла.

Један такав напад у четвртак погодио је велику рафинерију у региону Башкортостана удаљену око 1.500 километара од Украјине, рекао је извор из Кијевске обавештајне службе, што је такав напад најдужег домета од почетка рата у фебруару 2022.

Напади дронова на Москву су ређа појава.

Москва и Кијев поричу да су у својим нападима циљали цивиле, али сваки каже да су војна, транспортна и енергетска инфраструктура друге легитимне мете да ослабе противника у њиховим ратним напорима.

Извор: Reuters

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ