Идвајамо

ШЕШЕЉ ОТКРИО СТРОГО ПОВЕРЉИВУ ТАЈНУ: Цеца је била државни мамац за хапшење ЛЕГИЈЕ

Шешељ тврди да је Светлана Ражнатовић напрасно пуштена из ЦЗ како би помогла у откривању Улемека, оптуженог за убиство Зорана Ђинђића

 

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Певачица Светлана Цеца Ражнатовић пуштена је 2003. године из притвора како би намамила одбеглог команданта ЈСО Милорада Улемека Легију, означеног као организатора убиства премијера Србије Зорана Ђинђића!

Ово шокантне тврдње изнео је лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у књизи „Четничка сабља над досманлијском главом“, наводећи разлоге због којих је Цеца, која је ухапшена у априлу 2003. године током полицијске акције „Сабља“, после четири месеца, изненада 15. јула пуштена из Централног затвора у Београду.

– БИА и МУП Србије су проценили да би Цецино пуштање на слободу могло послужити као мамац за Улемека. Челни људи БИА и МУП не очекују да ће Легија доћи у посету Цеци кад она изађе на слободу. Међутим, они су били убеђени да ће Легија с њом контактирати телефоном, те да ће техничка служба БИА, која је задужена за прислушкивање свих телефона у кући Ражнатовићеве, покушати да лоцира град и земљу у којој се Легија налази – тврди Шешељ у својој књизи, позивајући се на изворе из МУП Србије.

Челници ДОС у Шилеровој

Међутим, према Шешељевим речима, откривање места где се налази командант ЈСО, који је тада био у бекству због убиства Ђинђића, није било једини разлог за Цецин излазак из ћелије.

– Други разлог врха власти у директној је вези са Цециним свакодневним разговорима са управником ЦЗ, коме је дала чврсто обећање да у јавности неће откривати имена челника ДОС које је она лично забављала на журкама Душана Спасојевића у Шилеровој улици. Трећи разлог везан је за кооперативност Борислава Пелевића и његове Странке српског јединства у Скупштини – пише Шешељ.

Оно што се зна је да је Цеца Легију упознала кад и свог покојног супруга Жељка Ражнатовића Аркана – у Ердуту 1993. године. Легија је напустио ЈСО 2002. године управо после инцидента у клубу „Ступица“, где је на прослави Цециног рођендана разоружао и вређао полицајце.

Прошла без оптужнице

Ражнатовићева је ухапшена у априлу 2003. године у полицијској акцији „Сабља“ након убиства премијера Ђинђића, због сумње да је помагала „земунском клану“, али и јер је при претресу њене куће полиција запленила велику количину оружја. Ражнатовићева је осуђена на јединствену казну од годину дана затвора, у коју јој се урачунало и време проведено у притвору од 17. марта до 15. јула 2003. године. Легија предао у мају 2004. и издржава казну од 40 година. Против Цеце није подигнута оптужница за сарадњу са „земунским кланом“.

Улемеков адвокат Александар Ковачевић јуче није имао коментар, док Светлана Ражнатовић није одговарала на поруке и позиве новинара.

ЗАШТО СУ ЈЕ ПУСТИЛИ

1 Процена тајних служби била је да би Цецино пуштање на слободу могло послужити за хватање Легије

2 Обећала је да неће откривати имена челника ДОС које је забављала на журкама Душана Спасојевића Шиптара у Шилеровој улици

3 Ради кооперативности Борислава Пелевића и његовог ССЈ у Скупштини Србије

Мислила да ће још остати у ЦЗ
БИЛА САМ У ШОКУ КАД СУ МЕ ПУСТИЛИ

Светлана Ражнатовић признала је у једном интервјуу крајем 2003. године да је била веома изненађена кад су је пустили на слободу.
– Са мном у ћелији биле су још две девојке и кад су дошле две командирке и упитале да ли би нека од нас да иде кући и замахале плавом ковертом, нисам уопште помислила да се то односи на мене. Медутим, тада сам доживела шок и нешто што ћу дуго памтити. Командирка ми се обратила: „Ражнатовићка, би ли ти мало ишла кући?“ У моменту сам се укочила и нисам могла да верујем да ми се то дешава – рекла је Цеца.

 

Извор: Јелена Пронић/Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ