Идвајамо Свет

КИНЕЗИ ЛАСЕРИМА ГАЂАЈУ АМЕРИЧКЕ ЛЕТЕЛИЦЕ У ЏИБУТИЈУ: Има повређених, Пентагон жестоко протествовао!

Фото: Pixabay.com

Кинеско особље у Џибутију користило је ласере против америчких летелица из оближње војне базе САД, што је резултирало повређеним америчким пилотима и формалним дипломатским протестом који су САД упутиле Пекингу, јавља Си-Ен-Ен

САД су издале обавештење за своје особље, у којем се наводи да треба да буду опрезни када лете у одређеним деловима Џибутија, зато што су „у претходним недељама, у малом број одвојених случајева, америчке летелице погођене ласерима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Током једног инцидента, догодиле су се две мање повреде ока код особља које је летело у Ц-130, што је резултат излагања војним ласерима, за које је наведено да потичу из оближње кинеске базе – каже се у том упозорењу.

Портпаролка шефа Пентагона Дејна Вајт је потврдила да су се догодили инциденти, као и да је упућен „формални демарш“ кинеској влади и да су „захтевали“ да Кина покрене сопствену истрагу.

– Оваква активност представља стварну претњу нашим пилотима – рекла је Вајтова.

Један званичник из сектора одбране је рекао да војска САД верује да Кина користи сличне ласере против америчких летелица и у Јужном кинеском мору, наводи ЦНН.

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ