Србија

Откривено ШОКАНТНО обећање Тадића Хрватима: Хтео да положи венац УСТАШАМА?

Бивши председник Србије Борис Тадић тајно је обећао Хрватима док је био на функцији да ће отићи у Блајбург и положити венац усташама!

Скандалозну информацију је открио професор на Филозофском факултету Жарко Пуховски. Тадић му је лично обећао, како тврди, да ће ако добије изборе отићи у Блајбург.

– Сада то могу јавно рећи. Имао сам приватно обећање Бориса Тадића да ће, ако добије још једне изборе, ићи на Блајбург и упозорити на то да су тамо погинули и Срби. Јер је направљен један помак у ком су жртве испали само Хрвати и Бошњаци. Никада није био православни свештеник на Блајбургу. А тамо је било Срба, Црногораца, нешто Руса – истакао је Пуховски.

Тадић није хтео да коментарише ове наводе. Председник Савеза Срба у региону Миодраг Линта каже да је ово невиђена брука и срамота.

– У случају да је тврдња Пуховског тачна, у питању је скандалозно и увредљиво обећање. У Блајбург иду сви они који жале због пропасти злогласне НДХ. Тамо се одаје почаст убијеним усташким злочинцима који су извршили геноцид над Србима – подвлачи Линта.

Иван Костић из одбора за Србе у региону каже да су и Пуховски и Тадић доста урадили да се минимализују српски патриотизам и антифашизам зарад лажних евроунијатских вредности у које верују.

– Срби су једини народ који је у Другом светском рату имао два покрета која су се борила против фашизма и нацизма. Нама је данас потребно да међународну јавност упознамо са жртвом коју је српски народ поднео и зато у центар пажње науке и просвете треба ставити Јасеновац, Јадовно, Пребиловце… – подвлачи Костић.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ