Русија Свет

РУСИ ИХ РАСКРИНКАЛИ! Намештаљка у Сирији, дошли и снимају монтиране сцене наводне примене хемијског оружја!

Руски центар за помирење зараћених страна у Сирији саопштио је да је, према информацијама становника Идлиба, тамо почело снимање намештене провокације наводне примене хемијског оружја од стране сиријске војске

Према информацијама које смо добили од становника провинције Идлиб, тренутно се у насељу Џиср ел Шугур снима намештена провокација са наводном применом „хемијског оружја“ против цивила – наводи се у саопштењу.

Центар наводи да су за снимање у Џисе ел Шугуру јутрос стигле филмске екипе неколико телевизијских канала са Блиског истока, као и регионални огранак водеће америчке информативне телевизије.

Сви видео-снимци провокација у до краја дана би требало да буду предати редакцији телевизија како би се емитовали након објављивања на друштвеним мрежама, додаје се у саопштењу.

Терористи су испоручили два контејнера са токсичном супстанцом на бази хлора у Џиср ел Шугур специјално ради што „природнијег“ снимања провокације.

У саопштењу се наводи да су „сценаријом предвиђене изрежиране сцене пружања помоћи“ становницима Џиср ел Шугура од стране активиста „Цивилне одбране“ (Белих шлемова), након наводне употребе такозваних „буре бомби“ са отровним супстанцама од стране сиријске војске.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ