Регион Србија

ШИПТАРСКА КУКАВИЦА ВЕСЕЉИ! Побегао у Албанију да МОЛИ да Косово не постане НОВА РЕПУБЛИКА СРПСКА!

Морао да отпутује у Тирану да тражи подршку за лажну државу Косово

Председник лажног косовског парламента Кадри Весељи позвао је данас из Тиране на јединство свих политичких партија Албанаца у одбрани, како је навео, косовске “независности и суверености” и спречавања стварања Републике Српске на тој територији.

Весељи је то поручио након разговора са бившим премијером Албаније Саљи Беришом. Заједно са Весељим на састанку са Беришом је био и Дардан Гаши, заменик Фатмира Љимаја, лидера Социјалдемократске иницијативе (НИСМА).

– Косово је независна и суверена држава. Нико не може нанети штету Косову и изградити Републику Српску на Косову, ако смо и у опозицији ми смо заједно. Ово је порука коју желимо пренети свима. Треба нам јединство. Порука опозицији је да Косово мора бити заједно у великом финалу – рекао је Весељи, пренео је портал КосоваПреш.

Према његовим речима, Љимај, који је изабран за лажног шефа косовског тима у дијалогу са Београдом, али га парламент још није потврдио, је особа која може повести и позицију и опозицију у том правцу.

Бериша је поздравио дијалог Београда и Приштине истакавши да је он од великог значаја за цео регион, али је, како је и сам рекао, искористио прилику да осуди посету председника Србије Александра Вучића Косову, протеклог викенда.

Према његовим речима, Вучић је на Косово дошао са програмима Васе Чубриловића, аутора момеморандума о решавању албанског питања на КиМ и бившег председник Србије и СРЈ.

Бериша сматра да, како каже, “сувереност Косова” не може бити предмет разматрања ни у једном случају.

Љимај је раније такође позвао Албанце на јединство и изразио спремност да се орекне мандата шефа тима за дијалог са Београдом и препости га опозицији.

Боравак Весељима у Тирани је дошао након што се косовски председник Хашим Тачи састао са председником Албаније Метом у недељу, а тој посети је претходио и разговор Мете са лидером опозиционог покрета Самоопредељење Аљбиом Куртијем.

 

Извор: Tanjug

Loading...