Србија

АЛБАНЦИ ИЗАБРАЛИ НОВУ МЕТУ У СРБИЈИ?! Прете новим КРВОПРОЛИЋЕМ, сковали паклени план! Од Срба траже нешто УЖАСНО

Председник скупштине лажне државе Косово Кадри Весељи запретио је Србима да ће евентуални следећи сукоб бити повод да Албанци крену на Ниш, јер им, како је рекао, тај град историјски припада!

Весељи је сасвим отворено рекао да се неће либити да крене у освајање југа Србије. Као разлог за ову акцију он је навео да „треба да се поштује територијални интегритет“!?

– Ако сукоб поново почне и неко покуша да га подстакне, он се не би зауставио само са Косовом. Косово не би било бојно поље. Нису ми непознате претње, чак ни оне да се Албанци неће зауставити до Ниша. Међутим, то сигурно не доприноси стабилизацији ситуације. Али ова изјава има историјско упориште, записано у књигама објављеним у Србији – „објаснио“ је Весељи и још поврх свега додао да би Србија, ради сопствене будућности, требало да се договори са Приштином и извини због „злочина почињених на Косову у време Слободана Милошевића“!?

Коментаришући најновије претње, безбедносни стручњак Орхан Драгаш оцењује да не постоји начин да дође до сукоба које у својој глави замишља Весељи.

– Косово нити може нити има капацитет да улази у оружане сукобе са Србијом, зато што је то још протекторат великих страних сила, а пре свега САД и Немачке. Сукоби на које Весељи мисли имају своје име у међународном праву и безбедносној терминологији, а то су терористичке активности. против терориста Србија има обавезу, снагу и капацитет да се ефикасно обрачуна. Овакви последњи крици Весељија су последица тога што Косово више није миљеник и чедо САД, као што је досад било и због тога што је Србија преузела иницијативу која се код њих уважава – подвлачи Драгаш.

Декан Факултета за безбедност „Едуконс“ Мирослав Бјеговић истиче да Весељи свесно подиже тензије.

– Весељи жели дестабилизацију региона. Заборавио је да су САД одлучиле да на овим просторима завлада мир и да је акценат на економском просперитету, што великој већини одговара, али њему и сличним ане. Мораће да одговарају за злочине које су починили, како спрском тако и албанском становништву, као најодговорнији у терористичком ООВК и тајној служби „ШИК“. Знају да, ако би војно кренули у освајање севера Косова и према Нишу, војска Србије би реаговала и тај оружани сукоб решила у року 72 сата заузимањем саме границе са Албанијом – напомиње Бјеговић.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ